De horeca is sinds 14 oktober weer gesloten vanwege het coronavirus, maar een aantal horecazaken laat het hier niet bij zitten en zijn een bezorg- en afhaalservice begonnen. AtSea Design & Media heeft voor de Katwijkers een overzicht gecreëerd met alle horecazaken waar je eten kunt afhalen of laten bezorgen. Johan Zuijderduijn: ‘De horeca kan wel wat steun gebruiken’.

Zo’n twintig bedrijven zijn al op het online platform bestelleninkatwijk.nl te vinden. De Katwijkers kwamen op het idee nadat zij op een vrijdagavond een hapje eten wilden bestellen bij een lokaal bedrijf. De webdesigners misten een overzicht van alle bedrijven. Samen met Black Sheep Design werd er gelijk actie ondernomen.

‘Daarnaast willen we de lokale ondernemers een handje helpen in deze tijd’, vertelt Zuijderduijn van AtSea Design & Media. De bedrijven hoeven niets te betalen of af te dragen, zoals bij een Thuisbezorgd.nl bijvoorbeeld. Op de website staan alle logo’s van de bedrijven die bezorgen of waar je eten kunt afhalen. Met een 1 klik op het logo kom je uit bij het bezorgmenu. Op de website staan ook acties en aanbiedingen.

Zuijderduijn: ‘We zijn gestart met 2 bedrijven om er voor te zorgen dat we dit heel snel konden realiseren, gelukkig reageerden veel bedrijven zeer positief.’

Met de #steunlokaal hopen de initiatiefnemers dat de Katwijkers hun favoriete restaurants in Katwijk blijven steunen.

Ondernemers die zich willen aanmelden voor het platform kunnen een mail sturen naar info@bestelleninkatwijk.nl.