De politie heeft een 21-jarige Rijnsburger aangehouden bij een grote politieactie. Bij die actie zijn negen mensen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij grootschalige import van drugs. Binnen het onderzoek dat al 1,5 jaar duurde, kreeg de politie zicht op de criminele organisatie die zich onder andere bezig hield met de import van ongeveer 4.750 kilo cocaïne, 1.800 kilo heroïne en 5.296 kilo hash.

Ongeveer 250 politiemedewerkers en leden van verschillende arrestatieteams vielen dinsdagochtend binnen in veertien woningen en vijf bedrijfspanden in de regio’s Den Haag, Rotterdam en Noord-Holland. Zij werden hierin bijgestaan door opsporingsambtenaren van de FIOD, medewerkers van de belastingdienst en medewerkers van defensie.

De politie heeft bij de doorzoekingen onder andere drie vuurwapens, vijf tasers, een lasergraveermachine voor het maken van valse containerzegels, encryptietelefoons, 125.000 euro aan contanten, twee auto’s en twee tabletteermachines in beslag genomen.

Naast de 21-jarige Rijnsburger zijn ook drie mannen uit Den Haag van 34, 47 en 63 oud, een 40-jarige man uit Voorburg, een 57-jarige man uit Zevenhuizen, een 72-jarige man uit Zoetermeer, een 34-jarige man uit Nieuw-Vennep en een 40-jarige Rotterdammer aangehouden.