Woningcorporatie Dunavie wil de drie torenflats in de wijk Hoornes over 10 jaar vervangen voor nieuwbouw. De sloopplannen zijn echter nog toekomstplannen en dus krijgen de flats aan de Treubstraat, Colijnstraat en J. TH. De Visserstraat eerst ‘extra aandacht’. Bewoners klagen al een tijd over vieze omstandigheden. Dunavie wil dit de komende tijd met de bewoners aanpakken en de wooncomfort verbeteren.

De torenflats zijn met elk 156 woningen de drie grootste flats van Dunavie.
De woningcorporatie heeft voor de drie gebouwen een onderhoudsplan klaar liggen. ‘Dat is de harde kant met veel bouwtechnische zaken aan de buitenzijde van de flat’, zegt Roland Marx, bestuurder bij Dunavie. ‘Met onze huurders willen we invulling geven aan de zachte kant. Hoe maken we de omgeving een fijne, schone en veilige plek om te wonen. Daar trekken we budget voor uit.’

Dunavie wil daar vooral de bewoners bij betrekken. Eind oktober krijgen zij hiervoor een uitnodiging van Dunavie.

In de flats wordt extra aandacht besteed aan de schoonmaak. Ook wordt er meer verlichting geplaatst en komt er meer cameratoezicht.

De drie torenflats blijven de komende 10 jaar nog wel staan. ‘De verwachting is dat ze daarna worden vervangen door nieuwbouw’, aldus Dunavie.