Soldaat van Oranje heeft tot en met zondag 4 oktober alle voorstellingen geannuleerd. Meerdere castleden van de musical zijn besmet met het coronavirus.

De musical in de TheaterHangaar op voormalig Vliegkamp Valkenburg kon na maandenlange stilte op woensdag 2 september de voorstellingen hervatten. In de zaal mogen en kunnen nog maar 300 bezoekers in plaats van 1.103. Nog geen maand later moet de productie alweer worden stilgelegd.

Alle castleden zijn door de GGD getest.

‘We hebben hierdoor, ondanks meerdere understudies, geen beschikbare vervanging en kunnen de voorstelling niet spelen zoals deze bedoeld is’, laat Soldaat van Oranje weten. ‘We volgen strikt de protocollen, veiligheid staat voorop!’

De bezoekers van de voorstellingen hebben inmiddels per mail persoonlijk bericht ontvangen.