Op de boulevard in Katwijk aan Zee worden deze week de lichtmasten vervangen. Vorig jaar bleek namelijk dat de houten lantaarnpalen aangetast waren. De lantaarnpalen zijn veel eerder aan vervanging toe dan de bedoeling was.

Vorig jaar werden al een aantal lichtmasten uit veiligheidsoverwegingen door de gemeente vervangen. De overige palen zouden nog voor de zomer vervangen worden.

ChristenUnie Katwijk zat al met smacht te wachten op nieuwe lichtmasten. De partij vroeg het college van burgemeester en wethouders vorige week nog waarom de oude masten er nog stonden.

‘Wij betreuren het dat de boulevard daardoor het hele zomerseizoen niet de uitstraling heeft gehad die wij voor ogen hadden’, schrijft de ChristenUnie in een brief. ‘Daarbij heeft het ontbreken van verlichting ook invloed op de veiligheid, met name op de Noord-Boulevard waar de fietsers op de rijbaan rijden.’

‘De ontwikkeling en productietijd van de speciaal uit twee stukken ‘geanodiseerde’ lichtmasten (dit is maatwerk) hebben een langere doorlooptijd gehad dan van tevoren was gepland’, laat de gemeente weten.

Afgelopen maandag is de aannemer gestart met de vervanging en tot vandaag zijn 28 houten lichtmasten vervangen voor de nieuwe aluminium lichtmasten.

Volgens de planning zijn alle lichtmasten begin oktober op de boulevard vervangen.