De Rijnsburgse Lotje van der Bie heeft een publieksprijs gewonnen bij de Bruidsfoto Award. De fotografe had de mooiste foto in de categorie bruidegom.

De Rijnsburgse werd begin dit jaar uit ruim 1250 inzendingen genomineerd voor een award. Een jury selecteerde 80 foto’s in 8 verschillende categorieën, waaruit het publiek de mooiste foto’s kon kiezen. In totaal werden er bijna 12.000 stemmen uitgebracht.

Foto: Winnende foto van Lotje van der Brie

Van der Bie maakte haar winnende foto tijdens de first look, het moment waarop het bruidspaar elkaar voor het eerst ziet. ‘Ik vind deze foto emotioneel en verhalend erg sterk’, vertelt Van der Bie over haar foto. ‘De focus ligt op de geëmotioneerde bruidegom die net een eerste blik op zijn bruid heeft geworpen. De benen van de bruid zijn onmisbaar om te begrijpen waarom haar aanstaande zo van slag is. Er zit een heel verhaal in deze foto, en toch is er een mysterie. Hoe ziet de bruid eruit? Natuurlijk is ook daar een foto van.’

De 34-jarige Rijnsburgse werkt nu 10 jaar als professioneel fotograaf in de omgeving Leiden en de Duin- en Bollenstreek. Ze is gespecialiseerd in bruidsreportages, gezinsfotografie en newborn fotografie aan huis.

Rijnsburg was goed vertegenwoordigd bij de Bruidsfoto Award. Ook dorpsgenoot Rianne Hogewoning was genomineerd voor een award. Zij greep in de categorie bruidskinderen, net naast de prijs.

Rijnsburgse fotografe genomineerd voor Bruidsfoto Award

 

Bruidsfoto Award
De Bruidsfoto Award heeft als doel de nieuwste bruidsfototrends te laten zien en bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen.