Het aantal coronabesmettingen in Katwijk loopt weer op. Vorige week zijn er 25 nieuwe besmettingen vastgesteld en maandag zijn daar nog eens 11 bijgekomen. Het aantal besmettingen in Katwijk is wel laag in vergelijking met de rest van de regio Hollands Midden.

‘Corona verspreidt zich snel, sneller dan verwacht’, schrijft de GGD Hollands Midden op haar website.

Het percentage positief geteste mensen in de teststraten ligt in Katwijk op 4,6 procent. Gemiddeld is dat percentage in deze regio 6,7 procent.

Het aantal besmettingen in Katwijk loopt wel op. Sinds 31 augustus is het aantal besmettingen opgelopen van 3 naar 25 per week.

De GGD is vanwege de snelle verspreiding overgestapt naar een nieuwe aanpak. ‘Omdat er nu veel nieuwe positieve besmettingen zijn, soms wel meer dan 100 per dag, lukt het ons niet alle contacten van positief geteste personen na te bellen’, schrijft de GGD. De organisatie is daarom overgestapt naar risicogestuurd bron- en contactonderzoek.

‘We vragen de mensen bij wie we inschatten dat dat kan, om zelf hun contacten te informeren. Om hen daarbij te helpen, geven we hen een informatiepakket. Schatten we in dat deze werkwijze een risico oplevert met het oog op het indammen van het coronavirus, dan benadert de bron- en contactonderzoeker deze contacten.’

De GGD hanteert als risicogeval bijvoorbeeld een medewerker of bewoner van een zorginstelling of kinderdagverblijf.