De gemeente Katwijk houdt meerdere controles bij de cafés in Katwijk. ‘We zien helaas een verslapping van de naleving van de coronaregels bij bezoekers van enkele cafés’, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Afgelopen weekend kregen onder andere café Stairs en café In den Blauwen Bock een bezoek van de gemeente Katwijk, die daarin samenwerkt met de politie en handhaving. De gemeente zegt dat die controles constant plaatsvinden en dat ook de komende weken nog gecontroleerd zal worden.

De gemeente gaat onder andere toezicht houden op de nieuwe maatregelen die voor deze regio gelden.

Overkoepelend zijn voor deze regio 3 maatregelen afgekondigd:

  • Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.
  • Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
  • Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

De cafés in Katwijk lieten eerder al weten dat zij niet blij zijn met de verscherping van de coronamaatregelen.

Opnieuw domper voor horeca: ‘Dit is absurd’