De gemeente Katwijk start morgen het onderzoek naar de voorrangssituatie in Katwijk. In veel gemeenten krijgen fietsers voorrang op rotondes, maar in Katwijk hebben de auto’s het voor het zeggen. Uit onderzoek moet blijken wat de impact van een eventuele aanpassing gaat zijn. Morgen staan voor dit onderzoek op de rotonde Zeeweg – Karel Doormanlaan camera’s om de verkeerssituatie in beeld te brengen.

Het onderzoek is naar aanleiding van het verkeersveiligheidsplan ‘Samen op weg naar een verkeersveilig Katwijk’ dat vorig jaar oktober aan de gemeenteraad is gepresenteerd. In dat plan staan welke verkeerspunten in Katwijk onveilig zijn of als onveilig worden ervaren en hoe de gemeente deze punten wil verbeteren.

In Katwijk hebben auto’s voorrang op rotondes en dat kan nog wel eens voor verwarring zorgen. In alle omliggende gemeenten hebben de fietsers voorrang.

Het verkeer dat morgen gefilmd wordt, zal bij het onderzoek niet herkenbaar in beeld worden gebracht.