Bijna 1.500 mensen hebben zich ingeschreven voor een nieuwbouwwoning aan de Prins Bernhardlaan. ‘Gigantisch veel’, reageert een woordvoerder van woningcorporatie Dunavie. De inschrijving voor de populaire woningen opende op 31 augustus. Woningzoekenden kunnen zich tot 14 september inschrijven.

Dunavie heeft vorig jaar de sociale huurwoningen aan de Prins Bernhardlaan laten slopen.  Daar keren nu 25 nieuwe nul-op-de-meter eengezinswoningen voor terug.

Het hoge aantal geïnteresseerden laat volgens Dunavie zien, dat de woningnood hoog is.  ‘Deze woningen zien er bovendien gaaf uit’, vertelt een woordvoerder. ‘Ze hebben een speelse ligging en een hoogwaardige, duurzame afwerking.’ Het aantal aanmeldingen voor een nieuwbouwwoning ligt over het algemeen wel hoger dan een bestaande woning. ‘Het scheelt ook dat het hier om 25 woningen gaat’, legt Dunavie uit. ‘Per woning valt het aantal reacties dan wel weer mee.’

Woningen
De woningen zijn 76 m2 en hebben een kale huurprijs van 619 euro. De huizen zijn onderverdeeld in vijf woonblokken van vijf woningen. Het zijn tweelaagse woningen met bijzondere ontsluiting: de entree ligt op het niveau van de Prins Bernhardlaan, de woonkamer een halve etage hoger en de slaapverdieping een halve etage lager. De woningen hebben achtertuinen die variëren tussen circa 35 en 52 m2. De meeste achtertuinen zijn circa 41 m2 en liggen aan de groenstroken.

Bekijk hieronder hoe de woningen eruit komen te zien

Bewoners van de gesloopte woningen die willen terugkeren, krijgen als eerste voorrang bij de toewijzing van een woning. Maar drie oud-bewoners maken daar volgens Dunavie gebruik van. Ook mensen met een zogenoemde stadsvernieuwingsurgentie komen sneller in aanmerking. Daarna gaan de woningen naar huurders, die een sociale huurwoning van Dunavie achterlaten. Als er dan nog woningen over zijn, komen de overige ingeschreven woningzoekenden van Holland Rijnland Wonen in aanmerking.

De woningen worden in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd.