Rick ten Haken, Lars Mulder en Gideon Moolenburgh gaan maandag de uitdaging aan. Het drietal wil 60 kilometer over strand rennen voor Stichting Juul en Het Epilepsiefonds. Een flinke ‘challenge’.

De Valkenburger en twee Katwijkers willen zoveel mogelijk geld ophalen met ‘Jouw Makkelijkste Challenge‘.

‘Mijn zus Wendy heeft bij haar geboorte hersenbeschadiging opgelopen met als gevolg dat zij zware epilepsie heeft’, vertelt Rick. ‘Ruim 30 jaar geleden is mijn vader gestart als collecte coördinator in Valkenburg. Als kleine jongen collecteerde ik samen met mijn vader en hielp ik met het tellen van de bussen. De afgelopen 15 jaar heb ik steeds een eigen wijk gelopen. Nu de collecte vanwege Covid-19 niet door gaat kan ik niet anders dan in actie komen.’

Naast Het Epilepsiefonds wordt er ook geld ingezameld voor Stichting Juul. Die stichting wordt vaak gesteund door FC Rijnvogels, de club van Lars. ‘FC Rijnvogels houdt normaliter door het jaar heen acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Juul. Door de Covid-19 is dit echter niet mogelijk heb ik besloten met mijn vrienden in actie te komen.’

De hardlopers starten maandag in Katwijk en lopen richting Hoek van Holland. Daar keren ze om, om vervolgens te eindigen op de Boulevard in Katwijk.

Doneren kan nog steeds. De uitdaging heet niet voor niets ‘Jouw Makkelijkste Challenge’. De mannen doen het werk.

Doneren kan hier.