Woensdag wordt stormachtig weer verwacht met windstoten tot 100 kilometer per uur. De strandpaviljoenhouders bereiden zich alvast voor. De strandcabines zullen veel wind voor de kiezen krijgen en dus vragen strandtenteigenaren of mensen hun spullen uit de strandhokjes willen ophalen.

Weeronline voorspelt voor dinsdag al onstuimig weer, maar woensdag barst het echt los. ‘De wind bereikt zijn hoogtepunt in de ochtend. Langs de kust waait het hard tot stormachtig met kans op zware windstoten tot 100 km/uur. Er kan zelfs een tijdje stormkracht komen te staan (windkracht 9)’, schrijft Weeronline.nl. ‘Later in de middag en in de avond gaat de wind geleidelijk iets liggen.’

Een aantal strandpaviljoens doen een beroep op de cabinehuurders om hun spullen uit de hokjes te halen.

Ook worden er hokjes uit voorzorg in een groep bij elkaar gezet.