Katwijk is een goede plek om te wonen. Onze gemeente staat op plek 38 in de ranglijst ‘Beste woongemeenten’ van Elsevier Weekblad en is sinds vorig jaar (48) een paar plekken gestegen. 

Niet alleen Katwijk scoort goed in het onderzoek, de hele regio gooit hoge ogen. Zo staat buurgemeente Noordwijk net iets hoger op plek 36, Oegstgeest behaalt de 6e plaats en Wassenaar heeft zelfs de top 5 gehaald.

Volgens het onderzoek is Rozendaal de beste gemeente om te wonen. Terneuzen scoort het slechtst in de ranglijst.

Elsevier laat Bureau Louter ieder jaar onderzoek doen naar de woonaantrekkelijkheid van gemeenten.

355 gemeenten worden vergeleken op bijna 100 punten. Denk aan de nabijheid en verscheidenheid aan scholen, winkels en horeca, natuur, mooie gebouwen en ook aan sociale aspecten als betrokken buurtbewoners en weinig overlast.