De oefenwedstrijden van FC Rijnvogels tegen Quick Boys, VV Noordwijk en VV Katwijk zijn afgelast. Bij één van de spelers uit het eerste elftal is het coronavirus vastgesteld. Een deel van de selectie moet daarom 14 dagen in thuisquarantaine. De overige spelers hoeven niet in isolatie en mogen gewoon trainen.

Het bestuur van de club besloot vrijdag na de positieve uitslag van de coronatest om alle activiteiten van de A-selectie te schrappen. De vereniging heeft na het contactonderzoek van de GGD, de selectie verdeeld in twee groepen. De spelers die contact hebben gehad met de positief geteste teamgenoot, moeten 14 dagen thuis blijven. Volgens het bestuur wordt die groep ‘nauwlettend in de gaten gehouden’. Pas na goedkeuring van de GGD mogen die spelers hun dagelijks leven weer hervatten.

De spelers die volgens de GGD niet in quarantaine hoeven, mogen gewoon het trainingsveld op.

Het team zou het de komende weken opnemen tegen dorpsgenoten Quick Boys en VV Katwijk en buurgemeente VV Noordwijk. De oefenduels zijn allemaal afgelast.