De organisatie heeft een lange tijd de hoop niet opgegeven, maar nu, een maand voordat het evenement zou plaatsvinden, wordt toch de stekker eruit getrokken. De 38e editie van de Halve marathon van Katwijk gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. ‘Ondanks het feit dat er onder strikte voorwaarden weer mogelijkheden zijn om evenementen te organiseren, achten wij het als organisatie uiteindelijk niet verantwoord om de hardloop- en wandelafstanden voor een breed publiek in welke vorm dan ook door te laten gaan.’

Het hardloopevenement stond gepland op zaterdag 26 september. Evenementen kunnen met aanpassingen weer plaatsvinden, maar de organisatie van de Halve van Katwijk ziet dat niet zitten.

‘Wij voelen ons als organisatie verantwoordelijk voor de deelnemers, vrijwilligers en het publiek en zijn van mening dat wij de veiligheid niet kunnen garanderen. Daarnaast hebben de overigens zeer begrijpelijke corona-richtlijnen te veel impact op ons streven om de Halve van Katwijk op een leuke, gezellige en laagdrempelige manier te organiseren.’

Van deelnemers die reeds hebben ingeschreven komt de inschrijving voor editie 2020 te vervallen. Restitutie van inschrijfgelden is niet aan de orde omdat deze pas in september zouden worden geïncasseerd.