In de Princestraat, Badstraat, Andreasplein en op het Emmaplein zijn tijdelijke fietsvakken aangelegd. De nieuwe fietsvakken moeten in het centrum voor minder parkeeroverlast zorgen. De gemeente beoordeelt de komende maanden of de vakken op deze locaties een blijvertje zijn.

Volgens de gemeente Katwijk is het in het centrum nu niet altijd duidelijk waar fietsen wel of niet geparkeerd mogen worden. De foutparkeerders zorgen daarnaast voor onveilige situaties en de winkels zijn niet altijd goed bereikbaar.

De gemeente gaat ook borden plaatsen bij de toegangswegen naar het winkelgebied. Op deze borden staat dat fietsen geparkeerd moeten worden op de daarvoor aangegeven plaatsen.

Wethouder Rien Nagtegaal: ‘Ik juich het vooral toe als inwoners met de fiets naar het winkelgebied komen, maar dit mag natuurlijk niet leiden tot onveilige situaties in het centrum. Samen met de winkeliersvereniging Zeezijde en verschillende ondernemers is er gekeken naar geschikte locaties voor het fietsparkeren. Met de tijdelijke fietsparkeervakken zorgen we er voor dat het duidelijker wordt waar de fiets moet staan. Zo blijft het veilig en prettig winkelen voor iedereen’.

Het parkeerbeleid in het centrum van Katwijk wordt pas in het najaar geëvalueerd, maar daar wil de gemeente vanwege de overlast niet op wachten.