De gemeente Katwijk heeft voor dit weekend een draaiboek klaarliggen als het te druk wordt. Vandaag was het door de hoge temperaturen, weer erg druk in Katwijk. De gemeente deed daarom opnieuw de oproep om niet meer naar Katwijk te komen. Dit weekend wordt door het mooie weer nog meer drukte verwacht. Als het te druk wordt, neemt de gemeente extra maatregelen.

Tijdens de mooie zomerdagen lopen op de Boulevard fietscoaches, die bezoekers helpen om de fiets op een goede plek te parkeren. De fietscoaches zijn vooral bedoeld om de strandopgangen vrij te houden, maar dit weekend staan ze ook paraat als het te druk wordt bij de parkeerterreinen- en garages. Zij zorgen er dan voor dat er niet méér auto’s toegelaten worden (één eraf, één erop). Daarnaast zal de gemeente hekken plaatsen om de verkeersregelaars te ondersteunen.

Wanneer het te druk wordt, zal de gemeente dit direct via social media communiceren, zoals de afgelopen dagen ook is gebeurd.

Ook andere gemeenten bereiden zich voor op een grote toeloop naar het strand. De gemeente Wassenaar dreigt om bij extreme drukte een aantal wegen af te sluiten en als het moet, heel Wassenaar.