De Zeeweg wordt aankomende maandag weer geopend voor autoverkeer. De rijweg is wel tijdelijk versmald en er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. Fietsers moeten voorlopig nog even omrijden. Het tunneltje tussen de Baron van Wassenaerlaan en de Nieuwe Duinweg blijft ondanks de opening van de Zeeweg nog afgesloten.

De weg tussen de rotonde Koningin Julianalaan en de oprit naar de N206 werd begin juni gesloten voor de aanleg van een nieuwe fietstunnel. Deze tunnel is een van de maatregelen die genomen wordt voor de komst van R-net.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zijn nog niet klaar. Aan beide zijden van de weg worden de fietspaden opnieuw aangelegd. Ook wordt er nog verder gewerkt aan de toeritten naar de tunnel bij het Waterloopje en aan de kant van Cleijn Duin. Behalve aan de tunnel wordt er de komende maanden ook op andere plekken op de Zeeweg-Oost gewerkt. Tussen 6 en 17 juli worden de verkeerslichten op de kruising Rijnstraat – Callaoweg vervangen. Op 13 en 16 juli wordt in de avond en nacht het wegdek tussen de Zeeweg-Oost en de Rijnstraat opnieuw geasfalteerd. Hiervoor is de afrit van de N206 naar de Zeeweg deze twee data tussen 19.00 en 06.00 uur afsloten.

Fietsers moeten tot het einde van het jaar blijven omrijden. Dat omrijden deden lang niet alle fietsers de afgelopen periode.

Fietsers negeren omleiding Zeeweg

 

Fietsers en voetgangers kunnen de Zeeweg-Oost alleen oversteken bij de rotonde Koningin Julianalaan. De oversteek bij het Waterloopje is verwijderd en de oversteek bij het Roversbrugpad kan niet meer door doorgaand verkeer gebruikt worden. Het Roversbrugpad blijft alleen open voor direct aanwonenden. De bushalte Cleijn Duin blijft voorlopig als tijdelijke halte bij het gemeentehuis.

Tunneltje Duinweg
Afgelopen dinsdag sloot de gemeente Katwijk pardoes het tunneltje onder de N206, tussen de Baron van Wassenaerlaan en de Nieuwe Duinweg voor het autoverkeer. De gemeente merkte dat door het afsluiten van de Zeeweg, veel sluipverkeer door het tunneltje reed. Dat zorgde voor overlast in de wijk.

Gemeente sluit tunneltje Nieuwe Duinweg af

De eerste poging om het af te sluiten mislukte, nadat ontevreden mensen de obstakels aan de kant hadden geschoven. De gemeente heeft de weg vervolgens geblokkeerd met betonblokken. Het tunneltje blijft gesloten, ‘omdat op de Zeeweg-Oost de komende periode nog verkeershinder blijft bestaan’.

Vanaf 20 juli wordt het tunneltje weer geopend, maar op maandag 31 augustus gaat hij weer dicht. Dan gaan de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug van start.

De werkzaamheden aan de Zeeweg moeten eind dit jaar klaar zijn.

De Biltlaan-Noord werd afgelopen vrijdag na drie maanden werk opgeleverd.

Wethouder trots op nieuwe Biltlaan-Noord