Wethouder Rien Nagtegaal heeft vrijdag samen met divisiemanager Ad de Waal Malefijt van Dunea en vestigingsdirecteur Sander Lodder van Van Hattum de Biltlaan-Noord heropend. De weg heeft in drie maanden tijd een flinke opknapbeurt gehad.

De weg heeft nu geluidsarm asfalt en de rotonde Rijnsoever is omgevormd tot een langgerekte kruising. Daarmee is de weg nu geschikt voor de komst van R-net. Dunea heeft een nieuwe watertransportleiding aangelegd.

De wethouder is vooral blij met het nieuwe fietspad. Nagtegaal: ‘Dit stuk van de Biltlaan was de ontbrekende schakel in de doorgaande fietsroute tussen Katwijk en Noordwijk. Nu dit pad er ligt, hoeven fietsers niet meer door de wijk Rijnsoever hun weg te zoeken. Dat is voor fietsers veel prettiger, en scheelt ook overlast in de wijk Rijnsoever die niet berekend is op zo veel doorgaand fietsverkeer. Ik ben er trots op dat we dit nu voor elkaar hebben.’

De gemeente werkt nog samen bewoners aan een plan voor nieuw groen aan beide kanten van de weg. Het groen moet een extra geluidsbarrière vormen tussen de weg en de woningen. De beplanting wordt in het najaar aangeplant en ingezaaid.