Sophie van Duijn is sinds haar 14e al niet uit haar vaders bakkerij weg te slaan, toch is het tijd om een stapje terug te doen. Haar lievelingskoekjes hebben van bakker Dirk Haasnoot daarom een nieuwe naam gekregen: Sophie’tjes.

Ongeveer anderhalve week geleden heeft Sophie een kleine TIA gehad. Gelukkig gaat het goed met haar, maar ze vindt het nu wel tijd om rustig aan te doen. Sophie kent na 70 jaar alle kneepjes van het vak en heeft ondertussen 3 werkgevers gehad. De strengste was misschien wel haar vader Dirk. Op dit moment heeft haar neefje Dirk de leiding. Sophie hoopt dat de bakkerij nog lang binnen de familie blijft.

‘Ik ben nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan’, zegt Sophie. Ze is op jonge leeftijd begonnen met het bezorgen van broden. ‘Toen ik uit school kwam, stond een fiets met een grote bak vol broden voor mij klaar’, vertelt Sophie. Dit heeft ze tot op heden volgehouden. Door weer en wind bracht ze bestellingen weg. Wel met een regenkapje op haar hoofd. De jonge krachten bij Bakkerij Haasnoot schaamden zich nog wel eens wanneer ze samen met Sophie en haar regenkap, op stap moesten.

Sophie kijkt terug op een mooie tijd, waarin ze veel heeft meegemaakt. Ze kan zich het bijvoorbeeld goed herinneren toen de bakkerij de grootste taart ter wereld bakte. Sophie stopt dan wel met werken, maar zal zeker zo nu en dan nog een kopje koffie drinken in de bakkerij. Met daarbij natuurlijk een Sophie’tje.