De gemeente heeft bij de strandopgangen in Katwijk aan Zee rode lopers uitgerold. Op die strandopgangen staan regelmatig fietsen foutgeparkeerd. Hulpdiensten kunnen er op drukke dagen dan niet langs. De rode loper is één van de maatregelen om het foutparkeren tegen te gaan.

De volle strandopgangen zijn een terugkerend probleem in Katwijk. De hulpdiensten vragen regelmatig aandacht voor het probleem. De gemeenteraad dwong wethouder Jacco Knape in mei om met effectieve maatregelen te komen.

Gemeenteraad wil voor 1 juli betere maatregelen tegen geblokkeerde strandafgangen

Naast de rode loper wordt nieuwe belijning aangebracht bij elke strandafrit en er komen extra fietscoaches. Daarnaast wordt een bewustwordingscampagne opgestart. De roep om foutgeparkeerde fietsen is er ook, maar daar wil de wethouder nog niet aan beginnen.

Gemeente wil nog geen foutgeparkeerde fietsen op strand weghalen