DeBloemist.nl uit Rijnsburg is finalist van de Duurzaamheidsprijs. Het bedrijf neemt het op tegen Chocolaterie Pierre uit Hillegom en To Maat uit Teylingen.

deBloemist.nl verkoopt bloemen via internet aan zowel bedrijven als aan particulieren. Bij het boeket kunnen mensen ook een cadeau bestellen, zoals een pluche beer of een fles wijn.

De jury was enthousiast over het Rijnsburgse bedrijf. ‘Debloemist.nl blijft investeren in slimme automatisering, in energiebesparende maatregelen en in zijn medewerkers. Met bijna 75 procent MPS gecertificeerde bloemeninkoop doet hij het in zijn branche erg goed.’

De bedrijven worden door de jury beoordeeld op vijf punten: people, planet, profit, innovatie en hoe het bedrijf duurzaamheid uitdraagt.

De winnaar wordt op 8 oktober bekend gemaakt bij het Fioretti College in Lisse. Eerder wonnen de Katwijkse bedrijven de Kievit (2018) en BB Dienstverlening (2016). Vorig jaar ging Van der Hulst bouwbedrijf uit Lisse er met de prijs vandoor.

De Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek is een initiatief van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk.