Een groepje kinderen glijdt zo snel mogelijk van de glijbaan af en rent direct weer de duintrap op naar boven voor de volgende glijpartij. Even verderop zit een klein knaapje die zich vermaakt met de graafmachine. Voorzichtig schept hij wat zand opzij. Ook het klimparcours wordt enthousiast uitgetest door meerdere kinderen. De nieuwe speeltuin in de Duinvallei lijkt een grote aanwinst voor de buurt.

Wethouder Gerard Mostert heeft woensdagmiddag officieel de nieuwe speeltuin geopend.

Foto: Katwijk Actueel

In mei was er nog alleen een kale zandvlakte te zien, maar de speeltuin heeft snel vorm gekregen.

De speeltuin is ter vervanging van de speelplaats in de Zanderij, die eind 2018 plaats moest maken voor het verlengen van de Westerbaan. Na wat kleine strubbelingen werd er een nieuwe plek gevonden in Duinvallei.

Aanleg speeltuin in Duinvallei van start

De speelplaats heeft een natuurlijk karakter gekregen met zand, boomstammen en houten toestellen.

Foto: Katwijk Actueel