Het centrum van Katwijk krijgt een eigen weekmarkt in de Princestraat en op het Andreasplein. De weekmarkt is een pilot tot en met 27 augustus. Het initiatief van winkeliersvereniging Zeezijde start op donderdag 16 juli.

Zeezijde zocht naar een impuls voor de winkeliers, die het door de coronacrisis niet makkelijk hebben. ‘Door corona hebben veel ondernemers het zwaar, omdat ze een groot deel van hun inkomsten zijn misgelopen’, vertelt Willem van Rijn van Zeezijde. ‘En nog steeds hebben veel winkeliers het moeilijk, want er is natuurlijk minder reuring in de winkelstraten vanwege corona.’

De gemeente heeft het voorstel positief beoordeeld en besloot daarom het Marktreglement te wijzigen. ‘We hopen hiermee de lokale ondernemers in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug te geven’, vertelt wethouder Jacco Knape. ‘Daarnaast biedt deze tijdelijke weekmarkt een kans. Het idee van een tweede weekmarkt lag al langer op tafel. We kunnen nu in de praktijk ontdekken of een tweede weekmarkt bevalt bij inwoners en ondernemers.’

De marktroute loopt vanaf Café De Branding door de Princestraat tot aan het Andreasplein. Bezoekers kunnen verschillende producten en lekkernijen kopen, zoals groenten en fruit, vis, kaas, noten, dekbedovertrekken, kleding, tassen en riemen, churros en patat.