De gemeente Katwijk wil samen met bewoners in een Whatsappgroep om overvolle afvalcontainers makkelijker en sneller te melden. De gemeente zoekt voor ieder milieupark een aantal mensen om een extra oogje in het zeil te houden. Met een Whatsappberichtje kunnen die mensen dan een melding maken, zodat de gemeente zo snel mogelijk kan ingrijpen.

Overvolle containers en afval naast de afvalbakken is een groot probleem in Katwijk. De containers raken verstopt door te grote dozen of te grote zakken plastic. Als de containers vol zitten, wordt er veel afval naast gezet. Dat afval waait vervolgens door de wind door de wijk of wordt aangevallen door de meeuwen.

De gemeente rijdt al 2 keer per dag een extra ronde langs de 16 drukste milieuparkjes in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Maar het probleem speelt nog steeds.

‘Natuurlijk zijn wij als gemeente aan zet om de containers toegankelijk te houden’, schrijft de gemeente in een oproep. ‘Maar u kunt ons daarbij helpen door het bij ons te melden als er een container in uw buurt vol zit.’

Aanmelden
Mensen die de gemeente een handje willen helpen door een oogje in het zeil te houden, kunnen mailen naar andersinzamelen@katwijk.nl. Geef in uw bericht aan welk milieupark u in de gaten wilt houden en wat uw mobiele telefoonnummer is.

Fixi
Bewoners die niet in een appgroep willen maar wel overvolle containers willen melden, kunnen een melding doen via Fixi (www.fixi.nl/katwijk).