De gemeente Katwijk ziet liever geen zwarte piet meer bij de komst van Sinterklaas in Katwijk. Burgemeester Cornelis Visser gaat deze week om de tafel met de partijen die bij de intocht van de Sint betrokken zijn. In dat gesprek wordt onder andere besproken hoe ‘piet’ er dit jaar komt uit te zien. ‘Alle partijen zijn vrij om hier naar eigen inzicht mee om te gaan’, laat de gemeente weten. ‘Maar als gemeente staan wij achter de landelijke lijn van zwarte pieten naar roetveegpieten.’

Vorig jaar waren bij de landelijke intocht in Apeldoorn enkel roetveegpieten te zien. Katwijk hield toen nog vast aan zwarte piet.

Burgemeester Visser heeft deze week alle betrokken partijen uitgenodigd om te horen hoe zij van plan zijn om dit jaar de Sinterklaasintocht te organiseren. Niet alleen het uiterlijk van ‘piet’ wordt besproken. Ook de maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan komen aan bod in het gesprek.