De meerderheid van de gemeenteraad staat achter het voorstel om het parkeertarief voor parkeren op straat te verhogen naar 3,- euro per uur. Parkeren kost nu nog 2,10 euro. De verhoging is nodig om het parkeren in de garage, waar je maar 1,80 euro hoeft te betalen, aantrekkelijker te maken.

De aanpassing van het parkeertarief staat in het voorstel voor het nieuwe Parkeerbeleid. VVD Katwijk vindt het nieuwe tarief te hoog. ‘Het parkeren mag geen melkkoe worden’, opperde VVD-raadslid Bastiaan Zuyderduyn donderdag tijdens de raadsvergadering.

De partij krijgt geen steun van andere partijen. De raadsleden zijn het met de VVD eens dat het bedrag ‘fors’ is. Maar het grote verschil met het tarief in de parkeergarage is wel nodig om mensen te verleiden om hun auto in die garage te parkeren.

Volgens SGP-raadslid Wim van Duijn zullen de meeste Katwijkers ook weinig voelen van het hoge tarief. ‘Eigen inwoners hebben een vergunning. Het geldt meer voor de mensen van buiten Katwijk. Laat die mensen maar lekker flink betalen.’

Ben van der Plas van de ChristenUnie wijst de VVD nog op de Agenda Mobiliteit waarin de raad heeft vastgesteld dat er ‘minder blik op straat’ moet komen. Dit is een maatregel om dat juist voor elkaar te krijgen.

De gemeenteraad neemt donderdag een besluit over het Parkeerbeleid en de wijziging van de parkeertarieven.