Het aantal coronatesten in Katwijk is vorige week flink gestegen. Vorige week zijn 378 Katwijkers getest op het virus. 80 meer dan in de week daarvoor. Het aantal afgenomen testen is sinds de uitbreiding van het testen op 1 juni, in Katwijk nog niet zo hoog geweest.

Bij 3 personen werd een besmetting met het virus vastgesteld. De afgelopen weken is het aantal nieuwe besmettingen in Katwijk niet boven de 3 per week geweest.

De belangstelling voor een test is sinds vorige week in het hele land flink toegenomen.

In de regio Hollands Midden (waar Katwijk zich in bevindt) zijn voor het eerst 1.000 testen op één dag afgenomen.

In totaal zijn er vorige week 5.743 coronatesten afgenomen in de teststraten van Hollands Midden. In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen zijn in totaal 94 personen positief getest op corona, dat is 1,3 procent. Een stijging ten opzichte van die week daarvoor.

De GGD is blij dat zoveel mensen bereid zijn zich te laten testen, ook bij milde klachten.

Clusters
Naast het cluster in Hillegom, zijn er 4 nieuwe clusters ontstaan. Deze nieuwe clusters bevinden zich in de gemeenten Alphen aan den Rijn (5 besmettingen), Bodegraven-Reeuwijk (3 besmettingen), Gouda (5 besmettingen) en de Krimperwaard (3 besmettingen).

De GGD noemt iets een cluster als er 3 of meer mensen besmet zijn binnen één groep zoals een bedrijf, organisatie, of vereniging. Meerdere besmettingen binnen één familie noemt de GGD geen cluster.

In Katwijk werden in juni twee clusters ontdekt. De clusters zorgden voor een piek in het aantal besmettingen, maar waren wel snel onder controle.

GGD ontdekt twee coronaclusters in Katwijk