Een nieuw appartementencomplex in De Horn in Rijnsburg krijgt 20 sociale huurwoningen. De overige 26 appartementen van het complex komen binnenkort in de verkoop. Het zijn de laatste woningen die in het project gebouwd worden. Hierna is De Horn klaar.

De sociale huurwoningen komen in handen van Dunavie. De Katwijkse woningcorporatie realiseerde samen met gebiedsontwikkelaar BPD in de tweede fase van de Horn eerder al 24 sociale huurwoningen. In totaal staan er nu 176 woningen in de Rijnsburgse nieuwbouwwijk.

Het appartementencomplex ‘Het Landhuis’ wordt de finishing touch van het project. Het Landhuis grenst aan het Merovechpark en ligt direct aan het Oegstgeesterkanaal. Bijzonder is de duurzame ventilatiewarmtepomp in het gebouw. Deze pomp werkt op basis van binnenlucht (ventilatie) en combineert drie functies in één: verwarming, warm tapwater en ventilatie. Daarmee is Het Landhuis ook heel duurzaam.

Naar verwachting start de verkoop deze zomer. Belangstellenden voor één van de koopwoningen kunnen zich hier aanmelden. Aanmelden voor een sociale huurwoning is nog niet mogelijk.