Katwijkse muziekvereniging DVS loopt tienduizenden euro’s mis door de coronacrisis. Voor dit jaar zijn alle optredens afgezegd en de inkomsten uit het verenigingsgebouw zijn volledig opgedroogd. Daarnaast moeten de vaste lasten gewoon betaald worden. DVS beschouwt het huidige seizoen als verloren. De muziekvereniging start daarom met crowdfunding om volgend seizoen nog steeds op hoog niveau te kunnen presteren.

DVS kan dankzij de versoepelingen inmiddels weer activiteiten oppakken. Buiten wordt weer gerepeteerd en binnen vinden er één op één lessen plaats.

‘Goede berichten natuurlijk, maar ze staan in schril contrast met de financiële situatie van de club’, schrijft het bestuur in een persbericht.

‘We gaan vechten voor onze toekomst’
De club had grote plannen en wil volgend seizoen niet inleveren aan kwaliteit en opleidingen. Het niveau moet hoog blijven. Voorzitter Arie Van Duijn: ‘Met het geld dat we dit jaar zouden verdienen wordt het opleidingsplan van bijna 100 kinderen betaald en zouden we volgend jaar met alle orkesten een gloednieuwe show presenteren met fantastische muziek. We willen onze positie aan de top van de Nederlandse muziekwereld niet verliezen. We gaan vechten voor onze toekomst. We passen ons verenigingsgebouw aan op de 1,5 meter-maatschappij. We organiseren weer festivals zodra het kan. Voor onszelf, voor de gemeente Katwijk en al onze fans’.

Doneeractie
Het bestuur doet een beroep op de leden, familie, vrienden, supporters en sponsoren van de vereniging. ‘Normaal doen we alles liefst op eigen kracht maar nu vragen wij de hulp in van iedereen die ons wil helpen. De impact van deze crisis is te groot. Wij gaan keihard werken om volgend jaar weer op ons topniveau te zijn, onze fans gaan het mogelijk maken.’

De voorzitter is ervan overtuigd dat de acties gaan slagen. ‘De mensen vragen ons dagelijks hoe ze kunnen helpen de crisis door te komen. De crowdfundactie is hiervoor een perfect instrument.’

De crowdfundactie vind je hier.