De gemeente Katwijk gaat met de provincie in gesprek over het beruchte viaduct tussen de Baron van Wassenaerlaan en de Zanderij. Onder het viaduct rijden regelmatig busjes en vrachtwagens zichzelf klem. De hoogte van het bruggetje wordt ondanks de borden, nog vaak verkeerd ingeschat.

Eind mei was het weer raak bij het viaduct. Een bestelwagen raakte zwaar beschadigd door een inschattingsfout.

De chauffeur was niet de eerste die op deze plek een fout maakte. Het tunneltje staat er inmiddels om bekend. In de video hieronder is te zien hoeveel schade een wagen kan oplopen.

Hoogtebeveiliging
Het beruchte viaduct is ook bij de politiek niet onopgemerkt gebleven. DURF vraagt in een brief aan het college van burgemeester en wethouders of er al is nagedacht over een waarschuwingsbord of een vorm van hoogtebeveiliging.

Die waarschuwingsborden staan al aan beide kanten van het viaduct, antwoordt het college op de vragen van DURF. Maar dat blijkt niet genoeg. De Provincie Zuid Holland is de beheerder van het viaduct. De gemeente gaat daarom met de provincie in overleg om te kijken welke aanvullende maatregelen er genomen kunnen worden. Het resultaat van dit overleg wordt later teruggekoppeld aan de raadsleden.