GGD Hollands Midden opent donderdag in Katwijk een ‘walk-in’ coronatestlocatie . Mensen met klachten kunnen in het pand van het Scal aan de Prins Hendrikkade getest worden op corona.

Sinds 1 juni kan iedereen met milde klachten getest worden op het coronavirus. In Nederland wordt het aantal testlocaties uitgebreid tot ruim 80. In deze regio zijn er vier testlocaties in Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Gouda en vanaf donderdag ook Katwijk.

In Katwijk zijn relatief veel besmettingen vastgesteld in vergelijking met andere gemeenten in deze regio. Dat is volgens de GGD echter niet de reden dat Katwijk is uitgekozen als testlocatie. ‘De reden waarom we voor Katwijk hebben gekozen is de geografische ligging en bereikbaarheid’, vertelt een woordvoerder. ‘We hebben 4 testlocaties die we zoveel mogelijk hebben proberen te verspreiden over de regio en grote plaatsen. De keuze heeft dus niets te maken met de besmettingscijfers.’

Daarnaast merkt de GGD op dat de officiële cijfers niet zoveel zeggen over het aantal daadwerkelijke besmettingen, omdat mensen ook corona kunnen hebben, maar niet getest zijn. ‘De cijfers lijken wat hoger te zijn, maar Katwijk hoeft dus niet de meest getroffen gemeente te zijn in de regio Hollands Midden.’

De testlocatie aan de Prins Hendrikkade in Katwijk opent donderdag.

De test walk-in aan Prins Hendrikkade 138-139 is vanaf donderdag 4 juni geopend van 08.00 tot 12.00 uur. Die tijden kunnen nog worden uitgebreid. ‘We blijven monitoren of dit voldoende is. Zodra er veel testaanvragen binnenkomen kunnen de openingstijden en testfaciliteiten op deze locatie verder uitbreiden.’