De gemeente Katwijk wil op het parkeerterrein bij Quick Boys betaald parkeren invoeren. Om de bezoekers van de voetbalvereniging tegemoet te komen, wordt de eerste drie uur parkeren gratis. Dat staat in het voorstel voor het nieuwe parkeerbeleid.

Het parkeerbeleid werd begin deze maand gepresenteerd. In dat beleid wordt ook voorgesteld om op zondag betaald parkeren in te voeren.

Nieuw parkeerbeleid: betaald parkeren op zondag

De gemeente wil het huidige vergunningengebied uitbreiden op plekken waar de parkeerdruk hoog is en waar bewoners overlast ondervinden.

De woonwijk tussen de Parklaan, Laan van Nieuw Zuid en Duindoornlaan wordt als voorbeeld genoemd waar op dit moment parkeeroverlast wordt ervaren. De gemeente stelt voor om dit als vergunningengebied met betaald parkeren toe te voegen.

Ook bij het parkeerterrein van Quick Boys wordt overlast ervaren. ‘Omdat het parkeerterrein nu gratis is, wordt er vaak langdurig geparkeerd met auto’s (of busjes) die niet beschikken over een parkeervergunning’, schrijft de gemeente. ‘De voorgestelde oplossing is om het parkeerterrein van Quick Boys betaald te maken, maar dan met de eerste drie uur gratis.’

Quick Boys laat in een brief aan de gemeenteraad weten voorstander te zijn van het van het invoeren van het betaald parkeren, mits voor de eerste drie uur parkeren geen kosten worden berekend.

Meepraten
De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over het parkeerbeleid en de wijziging van de parkeertarieven en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 9 juli en neemt de gemeenteraad op 16 juli een besluit over het parkeerbeleid en de parkeertarieven.

Aanmelden
Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is aanmelden 48 uur voor aanvang van de vergadering verplicht. Aanmelden kan via een e-mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302. Na aanmelding krijgen inwoners uitleg over het gebruik maken van hun spreekrecht
.