De gemeente heeft het beruchte tunneltje tussen de Baron van Wassenaarlaan en de Nieuwe Duinweg afgesloten voor autoverkeer. Het tunneltje wordt sinds de afsluiting van de Zeeweg gebruikt als sluiproute, wat overlast geeft voor de wijk. Daarnaast is het viaduct de afgelopen periode regelmatig slachtoffer geworden van busjes die zich vastreden.

Fietsers en voetgangers kunnen wel van het tunneltje gebruik blijven maken. De afsluiting geldt tot en met zondag 19 juli. Na die week start ook de schoolvakantie. De gemeente hoopt dat hiermee de verkeersdruk in de wijk en rondom de daar gelegen school afneemt.

De (her)opening is van korte duur. Bij de start van de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug op maandag 31 augustus wordt het tunneltje weer afgesloten.

In het najaar gaat de gemeente met de omgeving in gesprek over een lange termijn oplossing voor het gebruik van het tunneltje.

De fractie DURF stelde onlangs vragen over het beruchte tunneltje. De partij wilde weten of de gemeente van plan was om extra maatregelen te nemen tegen de busjes die regelmatig de hoogte verkeerd inschatten.

De gemeente antwoordde toen dat zij met de provincie in overleg gaat om te kijken welke aanvullende maatregelen er genomen kunnen worden.

Mogelijk meer hulp voor chauffeurs bij berucht viaduct Zanderij