De GGD meldt dat de twee coronaclusters in Katwijk geen bedreiging meer vormen. Het onderzoek is afgerond en de clusters hebben geen nieuwe besmettingen opgeleverd.

De GGD rapporteerde eerder deze maand over de clusters. Een cluster ontstaat wanneer een besmet persoon met veel andere personen contact heeft gehad en zich hierbij niet aan de hygiënemaatregelen heeft gehouden. Die personen hebben op hun beurt vaak ook weer contact gehad met anderen. Het virus krijgt op deze manier de kans om zich snel te verspreiden.

GGD ontdekt twee coronaclusters in Katwijk

‘Wij zijn blij dat er afgelopen week geen nieuwe clusters zijn ontstaan, het goed gaat op de scholen en dat de percentages positieve testen laag blijven’, meldt de GGD deze week. ‘Toch blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de gedragsregels houdt. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.’