De brandweerkazerne in Valkenburg is weer geopend. De kazerne werd eerder deze maand gesloten, nadat vijf brandweermannen besmet waren met het coronavirus.

De vrijwilligers van de brandweer hadden geen ernstige symptomen. Nadat de brandweermannen positief werden getest, zijn ook collega’s die met hen in contact zijn geweest in quarantaine geplaatst. Dat zorgde ervoor dat de kazerne noodgedwongen voor enige tijd moest sluiten. Omliggende kazernes hebben het werk van Valkenburg in de tussentijd overgenomen.

Volgens Henri Lenferink, voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, was één van de brandweervrijwilligers uit Valkenburg ook werkzaam als beroepsbrandweerman op de kazerne Leiden-Noord. ‘Uit voorzorg is ook de betreffende ploeg op die kazerne in quarantaine geplaatst’, laat Lenferink weten. Dit had verder geen gevolgen voor de Leidse kazerne. Inmiddels is ook deze ploeg weer volledig inzetbaar.