Zwembad Aquamar gaat vanaf maandag weer open. Zwembaden mochten van het kabinet op 11 mei al open, maar Aquamar hield de deuren nog gesloten. Het Katwijkse zwembad vond dat er toen nog te veel onduidelijk was. Nu ligt er een plan om gefaseerd open te gaan.

Aquamar wilde in eerste instantie alles goed op een rijtje hebben om weer open te gaan. Er was vorige week nog veel onduidelijk over de richtlijnen en de voorwaarden voor de heropening.

Zwembad Aquamar op 11 mei nog niet open

‘Om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen, is er sprake van een gefaseerde heropening’, schrijft het zwembad in een nieuwsbrief.

Vanaf 18 mei kunnen bezoekers met maximaal 30 mensen weer banen zwemmen het wedstrijdbad. In het multifunctionele bad zijn maximaal 10 personen toegestaan. Ook worden er weer groepslessen aangeboden. Een week later starten op 25 mei weer de reguliere zwemlessen.

Bekijk hier alle activiteiten en de uitzonderingen

Het recreatiebad blijft voorlopig gesloten.

Binnen zijn verschillende maatregelen genomen wat betreft hygiΓ«ne en veiligheid, waaronder het plaatsen van stickers met een routeaanduiding, een spatscherm bij de receptie en handdesinfectiepunten voor bezoekers.

Het zwembad heeft een protocol opgesteld waar iedereen zich aan moet houden. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld niet douchen en het zwembad vraagt iedereen om de zwemkleding thuis alvast onder de gewone kleding te dragen, om de omkleedtijd te minimaliseren.

Bekijk hier het protocol