Strandpaviljoen Zand heeft de strandcabines weer op strand geplaatst. De strandbezoekers zijn weer welkom, maar de gemeente plaatst daar nog wel een maar ‘mitsen’ bij.

Bij een aantal strandpaviljoenhouders was in april nog onduidelijk of de strandcabines wel geplaatst mochten worden vanwege de coronamaatregelen.

‘Het plaatsen van de strandcabines is toegestaan’, laat de gemeente Katwijk weten. ‘Verbod op het plaatsen is niet opgenomen in de noodverordening. Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat de strandcabines zodanig moeten worden geplaatst dat de mensen, die erbij zitten, veilig zitten en dat tussen bijvoorbeeld gezinnen 1,5 m gewaarborgd moet zijn.’

Strandpaviljoen Zand heeft de strandcabines weer op strand gezet.

Groepen en drukte is nog steeds uit den boze op het strand. ‘Voor het recreรซren gelden wel de voorwaarden uit de noodverordening. Dus ga alleen of als gezin, houdt minimaal 1.5 meter afstand en blijf thuis als je verkouden bent of ziekteverschijnselen hebt. Groepen zijn vooralsnog niet toegestaan, want samenkomsten zijn nog verboden.’

Katwijk werkt op dit moment samen met Noordwijk en Wassenaar aan een plan op welke manier strandrecreatie op een goede manier plaats kan vinden.

De gemeente neemt maatregelen als het weer te druk wordt. Dat kan met het afsluiten van de parkeerplaatsen, maar eventueel ook met het afsluiten van het strand.