Sportschool blijft niet bij de pakken neerzitten en gooit tent open

‘Het is heel erg dramatisch.’ John Vlieland van J-Moves 24/7 Fitness vindt het verschrikkelijk dat de sportscholen tot 1 september dicht moeten blijven. Maar hij blijft niet bij de pakken neerzitten. Op zijn parkeerterrein heeft hij een grote tent neergezet, waarnaar hij alle fitnessapparatuur heeft verhuisd. Om 06.00 uur vanochtend konden de sporters aan de bak. ‘Leden waren dolgelukkig dat we weer open gingen, maar ik nog gelukkiger kan ik je vertellen.’

Sportscholen moeten van het kabinet vanwege het coronavirus tot 1 september dicht blijven. Veel sportscholen zijn het daarmee niet mee eens en voeren landelijk campagne voor een vervroegde openstelling.

Buiten sporten is wel toegestaan en dus geven fitnessclubs buiten sportles. Enkele sportclubs zoals J Moves aan de Valkenburgseweg in Katwijk zetten een tent neer en verhuizen alle apparatuur.