Wethouder Gerard Mostert heeft deze week een bezoek gebracht aan drie sierteeltbedrijven. De bedrijven hebben het moeilijk, maar proberen positief te blijven. ‘Het gaat op dit moment wel weer beter’, vertelt Gerben Wessel van Esmeralda. ‘We hebben een paar zware weken gehad, heel veel bloemen moeten weggooien.’ Tock koos het bedrijf bewust voor het behoud van alle medewerkers. ‘Gelukkig, want nu hebben we de mensen hard nodig.’

De sierteeltbedrijven zitten in een moeilijke periode. Er moesten veel bloemen worden weggegooid en er kwam bijna geen geld binnen. In de eerste weken van de coronacrisis is er veel omzet verloren. Toch zijn er nu ook weer wat lichtpuntjes.

De wethouder sprak met Peter van Tilburg (Van Tilburg Orchids), Wim van der Plas (CEO van de Floral Trade Group) en Gerben Wessels (Esmeralda).