Pieter van Klaveren kan er zelf nog om lachen. ‘Welkom in het doolhof!’ In het Wapen van Kattuk zijn vakken ingericht met tafeltjes en schermen. ‘Reuzeblij’ is de horecaondernemer dat hij maandag 1 juni weer open mag. De reserveringen stromen al binnen. Toch wordt het wel even wennen met alle maatregelen.

Het is 17.30 uur op zondag 15 maart als Van Klaveren met zijn team klaarstaat in het Wapen van Kattuk. Om 18.00 uur komt de eerste reservering. Dan krijgt hij van de gemeente te horen dat alle restaurants binnen een half uur dicht moeten. ‘De wereld zakte onder mijn voeten weg.’ Van Klaveren had het niet zien aankomen. ‘Ik schrok er wel een beetje van.

Lang bij de pakken neerzitten deed hij niet. De mouwen werden opgestroopt en er werd direct een afhaal- en bezorgservice opgezet.

Anderhalve meter
Maar maandag 1 juni gaat het pas weer echt beginnen. De voorzorgsmaatregelen zijn al genomen. Er zijn vakken met tafels ingericht voor twee personen. Tussen de tafels staan nog schermen. Overal wordt de anderhalve meter in acht genomen.Β Van Klaveren: ‘Het is heel apart.’

Β 

In het restaurant kunnen nu maximaal 20 eten, minder dan de 30 die zijn toegestaan. ‘Dat zit er voor ons niet in, omdat we als zaak te klein zijn. Bij 20 houdt het voor ons op.’ Het Wapen van Kattuk blijft daarom ook nog steeds bezorgen. Ook gaat het restaurant een aanvraag indienen voor een terras.

Terrassen in Katwijk mogen uitbreiden

Na lang wachten mag de zaak maandag eindelijk weer open. ‘We kunnen niet wachten tot we weer gasten kunnen ontvangen in ons restaurant en we gewoon ons dingetje kunnen doen.’