Een motie om op de Kwakelwei geen bebouwing toe te staan, wordt vanavond toch achterwege gelaten. De partijen CDA, GemeenteBelangen, DURF, KiesKatwijk, PvdA en D66 dreigden vorige week tijdens de raadsvergadering met een motie. De motie komt 1 stem tekort om aangenomen te worden. Reden voor de bovenstaande partijen om de motie toch niet in te dienen.

‘Als je een motie indient zonder meerderheid brengt dat meer schade aan het proces’, vertelt Sonny Spek van DURF, de aanvoerder van de motie.

Met de motie zou in het Groenbeleidsplan zwart op wit worden gezet dat er in de Kwakelwei geen bebouwing mogelijk is. Voor de partijen die geen voorstander van de motie zijn, geeft het huidige bestemmingsplan al genoeg zekerheid. Volgens de huidige bestemming kan er op dit stuk grond niet gebouwd zonder bestemmingswijziging, die door de gemeente moet worden goedgekeurd.

Vorige week werd duidelijk dat de motie geen meerderheid gaat halen.

Raad blijft kwakkelen met Kwakelwei

De partijen besluiten daarom de motie niet in te dienen.

Spek: ‘Het is nu in ieder geval duidelijk dat een meerderheid geen volledige bebouwing wil. Maar als je een motie indient die niet wordt aangenomen verzwak je de positie van Katwijk’.

De gemeenteraad neemt vanavond een besluit over het Groenbeleidsplan.