In de Duinvallei is weer een nieuw project aangesloten: Een mini-voedselbos. In het ‘bos’ willen initiatiefnemers Marleen Dijkdrent, Gerard Bol en Joke Verhoef samen met gezinnen en kinderen voedsel verbouwen. Dijkdrent: ‘Het is een duurzame vorm van voedselproductie, volledig zelfvoorzienend en eenvoudig in onderhoud.’

De gemeente Katwijk startte in 2017 het project ‘Initiatief Duinvallei’ waarbij inwoners van Katwijk zelf voor 10 jaar invulling mogen geven aan het stuk grond tussen de N206 en de Zanderij. Sinds die tijd zijn er al een aantal initiatieven ontstaan zoals Tiny Houses, een sportschool en een kas met biologische groente en fruit.

Met het voedselbos willen de initiatiefnemers meer bewustwording creëren. Dijkdrent: ‘Voedselbossen laten zien hoe je gezond voedsel in overvloed kunt verbouwen, bodemverschraling en erosie kunt tegengaan en het gebruik van gif uit kunt bannen. Het leert ons weer respectvol om te gaan met natuur’.

Het bos is vooral bedoeld voor gezinnen en scholen. Kinderen kunnen in het bos van alles leren. Het voedselbos is geopend op vrijdagmiddag en zaterdagochtend.