Het laatste woord over de verhuizing van de Intratuin in Voorschoten is nog niet gesproken. Het tuincentrum wil naar Valkenburg verhuizen, maar het college van burgemeester en wethouders weigert een vergunning af te geven. Daarmee is het nog niet afgelopen. De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de vergunningsaanvraag voor de vestiging van Intratuin en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten.

De franchisenemer van de Intratuin in Voorschoten schreef eerder al een boze brief naar de gemeente Katwijk. De ondernemers was in de veronderstelling dat hij al goedkeuring had voor een verhuizing naar Valkenburg, maar een wethouder vertelde hem wat anders.

Intratuin woest op gemeente Katwijk: ‘Volstrekt onverwachte klap’

Volgens het college van burgemeester en wethouders is de aanvraag in strijd met het gemeentelijke beleid, is er onvoldoende draagvlak in de regio en kan het toestaan van een tuincentrum toekomstige ontwikkelingen van Project Locatie Valkenburg in de weg staan.

Gemeente weigert vergunning Intratuin

De gemeenteraad vergadert donderdag 7 mei tussen 20.00 en 21.00 uur over de vergunningsaanvraag. Inwoners mogen tijdens deze vergadering meepraten en hun mening geven.

De raad geeft zelf op donderdag 14 mei haar mening. Op donderdag 28 mei wordt een besluit genomen.

Aanmelden
Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen vindt de vergadering via een videoverbinding plaats. Inwoners die willen meepraten kunnen ook via een videoverbinding aanwezig zijn. Aanmelding 48 uur voor aanvang is wel verplicht, via een e-mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302. Na aanmelding krijgen inwoners uitleg over de videoverbinding en eventueel krijgen zij een alternatief om gebruik te maken van hun spreekrecht.