Inbrekers hebben dinsdag tussen 23.00 en 03.00 uur ’s nachts toegeslagen bij bedrijven. Bij twee bedrijven is voor tienduizenden euro’s aan spullen gestolen. Bij één bedrijf gaat het om 20.000 euro aan spullen, waaronder 21 zaagmachines en diamantboren. Bij het tweede bedrijf zijn 13 zaagmachines meegenomen. Diezelfde avond is ook nog een boot gestolen.

Het gaat om een bedrijf aan de Blekerstraat in Katwijk. Dit bedrijf verhuurt machines en gereedschappen. Nog geen twee kilometer verderop zit een hoveniersbedrijf aan de Roysloot. Ook daar is voor duizenden euro’s aan zaagmachines gestolen.

Aan het hoveniersbedrijf grenst een sloot, de Maandagsche Watering. Ter hoogte van Roysloot 6 lag een splinternieuwe sloep. De boot was nog geen negen dag oud en is nu gestolen.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Daarnaast is de politie op zoek naar camerabeelden van bedrijven die in dezelfde omgeving zitten, zodat kan worden uitgezocht wat er precies die avond is gebeurd. Voor tips of informatie kunnen mensen bellen naar 0900-8844.