In de Badstraat in het centrum van Katwijk aan Zee komt een nieuwe winkel. Op de locatie van DIDI opent op 30 mei een gezondheidswinkel van Holland & Barret (voorheen De Tuinen).

Holland & Barrett is een landelijke keten van gezondheidswinkels. De winkel stond voorheen bekend als De Tuinen. In mei 2003 werd De Tuinen onderdeel van het Britse Holland & Barrett. Een dochteronderneming van het Amerikaanse NBTY.

De winkel is geen onbekende in de buurt en heeft onder andere al geruime tijd een locatie in Noordwijk. Volgens een woordvoerder was een winkel in Katwijk een logische keuze.

‘Omdat Katwijk jaarlijks veel toeristen trekt, het een druk en goed bezocht centrum heeft en het een plaats is waarvan wij vinden dat we niet mogen ontbreken tussen de andere aanwezige retailers.’

Voor 30 mei stond een feestelijke opening gepland, maar deze gaat niet door vanwege de coronamaatregelen. De winkel wil in de zomer alsnog een feestelijke opening houden.

‘We vieren onze openingen altijd met een leuk spel waarbij goodiebags te winnen zijn. Ook met het proeven van (gezonde) lekkernijen. Dit zit er 30 mei nog niet in maar wel zullen we open gaan met uiteraard de toegepaste maatregelen van het RIVM.’

De winkel komt op de plek van DIDI. De kledingwinkelketen ging begin dit jaar failliet.