De gemeente Katwijk vindt dat Hemelvaart en de dagen daarna goed zijn verlopen. Door het zomerse weer trokken veel mensen eropuit. In het centrum van Katwijk en op het strand waren veel mensen te vinden, maar volgens de gemeente bleef het gedurende de hele dag mogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Voor aankomend weekend worden daarom geen nieuwe maatregelen genomen.

Hemelvaart was een zomerse dag. Op verschillende plekken in Nederland moest worden ingegrepen, omdat het te druk was.

De gemeente Katwijk had om drukte te voorkomen vooraf gecommuniceerd dat slechts de helft van de grotere parkeerterreinen gebruikt mocht worden. Het afsluiten van de parkeerterreinen bij 50 procent bezetting bleek achteraf niet nodig. Ook werd er met mobiele schermen aangegeven aan welke regels de bezoekers zich moeten houden.

Aankomend weekend wordt er weer veel zon voorspeld. De gemeente wil in overleg met veiligheidsregio Hollands Midden, opnieuw de grotere parkeerterreinen afsluiten bij een bezetting van 50 procent. Verder worden geen nieuwe maatregelen aangekondigd.