Bij de werkzaamheden in de Rijnstraat in Katwijk aan den Rijn is iets mis gegaan. De straat is recent geasfalteerd, maar dit moet door een fout nu voor een groot gedeelte opnieuw worden gedaan. Vandaag en morgen wordt het asfalt weer verwijderd door middel van frezen.

Bewoners van de Rijnstraat kregen vorige week een brief thuisgestuurd van aannemer KWS Infra Rotterdam. In die brief schrijft de aannemer: ‘Helaas is er in het productieproces van het rode asfalt vanaf Rijnstraat 138 richting de Molenweg iets mis gegaan’.

De gemeente Katwijk laat weten dat er inderdaad iets fout is gegaan. ‘Na een controle door de aannemer blijkt de deklaag niet te voldoen. Er is helaas iets misgegaan in het mengproces van het produceren van de deklaag.’

Planning
‘Om te zorgen dat alles volgens planning blijft lopen wordt de deklaag deze week verwijderd, zodat eind mei het gehele asfalt werk alsnog kan worden afgemaakt.’

Eind deze maand wordt de weg weer geopend voor verkeer. Eind juni worden er nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden iets later uitgevoerd, zodra de Zeeweg weer open is voor het verkeer. De Zeeweg wordt namelijk op 2 juni afgesloten voor de aanleg van een fietstunnel.

De werkzaamheden aan de Rijnstraat en Turfmarkt zijn in januari van start gegaan. De weg krijgt nieuwe bestrating en geluidsdempend asfalt. De snelheid in de straat wordt verlaagd naar maximaal 30 kilometer per uur.