In de Duinvallei wordt hard gewerkt aan de opbouw van de Duinspeeltuin. De grote speeltuin in de Zanderij moest eind 2018 plaatsmaken voor het verlengen van de Westerbaan. Na wat kleine strubbelingen is er een nieuwe plek gevonden.

De gemeente Katwijk ging in 2018 op zoek naar een nieuwe locatie voor de speeltuin. Als snel werd aan de Duinvallei gedacht. Samen met een aantal andere initiatieven streed de gemeente mee voor een plek op het stuk grond tussen de N206 en de Zanderij.

De oude Duinspeeltuin tussen de Westerbaan en Zilverschoon.

De speeltuin werd in eerste instantie ingetekend tegenover woningen aan de Vogelwikke en Akkerklokje. Maar de bewoners daar zaten helemaal niet te wachten op een speeltuin en tekenden bezwaar aan.

De speelplek wordt nu een klein stukje verderop aangelegd op de hoek van de Parnassia en het Grasklokje. Het krijgt net als de oude Duinspeeltuin een natuurlijk karakter door het gebruik van gras, zand, houten toestellen, een speelparcours en hoogteverschillen. Daarnaast komt er nog meer beschutting door de aanleg van bomen en struiken.

Op dit moment is alleen de glijbaan van de speeltuin te zien, maar daar komt snel verandering in. De speeltuin kan waarschijnlijk in juni open.