In het winkelcentrum worden weer auto’s toegestaan. Het autoluwe centrum wordt tijdelijk opgeheven voor zogenoemde ‘stop&go-shoppers’. Winkelpubliek kan dankzij de nieuwe maatregel makkelijker producten ophalen en weer vertrekken. De gemeente Katwijk hoopt op deze manier de ondernemers in Winkelhart Zeezijde die het op dit moment erg moeilijk hebben, een handje te helpen.

De beweegbare laadpalen in de Voorstraat en Badstraat zijn tussen 5.30 en 20.00 uur naar beneden. De laad-en loszones kunnen gebruikt worden om kort de auto neer te zetten.

De paal in de Voorstraat staat naar beneden, zodat auto’s het centrum in kunnen rijden.

De ondernemers in het centrum zien het aantal klanten sinds de coronacrisis flink teruglopen. Ze hadden daarom in eerste instantie gevraagd om een versoepeling van de parkeernormen. Maar het voorstel voor 1 uur gratis parkeren werd door de gemeente afgekeurd.

‘De gemeente heeft besloten om de parkeernormen niet te wijzigen, omdat dit misschien juist kan zorgen dat mensen er meer op uit gaan, terwijl alle geldende maatregelen juist bedoeld zijn om het onnodig buiten zijn te ontmoedigen’, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De drive-through is maar van tijdelijk aard in verband met de coronacrisis. De gemeente gaat de maatregel monitoren.